Potter Kihívás

Negyedik történet!

2017. április 04. - potterkihívás

Ma ismételten Albus Perselus Potter kerül előtérbe, kellemes kikapcsolódást olvasóinknak! 

CÍM: Szeretlek183205_kala.jpg
CSAPAT: rózsa
FŐKULCS: harag
MÁSODLAGOS KULCS: kála
FŐSZEREPLŐ: Albus Potter
JOGOK: Minden jog JKR-t illeti.*
MŰFAJ: dráma, általános
FIGYELMEZTETÉS(EK): OOC karakterek
KORHATÁR: 12
TARTALOM: Albus kissé különc a Potter és Weasley családban, ráadásul hosszú ideje érzi, hogy valami nincs rendjén a családi légkörben. Közeledik a tizenegyedik születésnapja, és úgy tűnik, hamarosan kibújik a szög a zsákból. A kérdés csak az, mi lesz akkor?
(Megjegyzés: Albus jelleme maximálisan a hetedik könyv epilógusán és fantázián alapszik, nem vettem figyelembe az Elátkozott gyermeket.)

 

A történetet a tovább gombra kattintva érhetitek el! 

A bejegyzés trackback címe:

https://potterkihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr1712394819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

potterkihívás 2017.04.20. 09:39:08

Kedves Író,

Köszönöm, hogy olvashattam az alkotásodat!

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Minden esetben indoklást kérünk.
Hörr-hörr... hát úgy igazából, ez a fic sehová sem illik be, de mondjuk lehet hogy azért, mert én nem szülő-gyerek viszonyra számítottam, hanem szerelmi kapcsolatra.
3 pont

2. Mennyire felelt meg a történet az adott témának?
Na, itt súlyos gondok vannak. Ha Harry lenne a fic főhőse, akkor 5 pont lenne, így viszont a kettővel (2 pont) nagylelkű leszek, mert teljesen elment más irányba a történet, mint amire az elején számítottam.

3. Kulcsok: Megfelelt-e a történet a kapott kulcsoknak, mennyire volt szerves része a cselekménynek? (Mindkét kulcsot külön kell pontozni.)
A harag az stimmel, bár inkább Harry és James haragos, hozzájuk képest Albus egy szent, tehát 5 pont; a kála megint kicserélhető bármilyen másik virággal, 3 pont.

4. Karakterek: OOC-karakterek, mennyire sikerült az írónak eltalálnia az adott karaktert?
5. Cselekmény: Mennyire volt kidolgozott a történet, átlátható, logikus-e a cselekmény, maradt-e elvarratlan szál?

Egyszerűbbnek tűnik számomra, ha egybe kezelem a karaktereket és a cselekményt, mert úgy is együtt hibásak.
Tehát az előkészítés iszonyú hosszú, és bevallom neked őszintén, hogy arra számítottam, hogy Albus nem fog roxforti levelet kapni, vagy valami más hiba derül ki a varázstudásával kapcsolatban, nem pedig 6 oldal után majd kilenc oldalon át Ginny hűtlenségével kell foglalkozni. Attól eltekintve, hogy finoman szólva is furcsállom, hogy Harry képes elmondani, h mit tett az anyjuk (mi közük a gyerekeknek a szülők szexuális életéhez? miért nem azt mondja csak, h becsapta, nem biztos, hogy meg tud bocsátani?); de ez semmi ahhoz képest, hogy mennyire hihetetlen számomra, mint szintén anya számára, hogy azt feltételezed, hogy kibír tizenakárhány napot a nélkül, hogy beszélne a gyerekeivel?!? És, ha már költözik, miért nem együtt, a kölykökkel az Odúba? Te tényleg olyannak gondolod Molly Weasleyt, mint aki ezt megengedi?
A végén meg csak Albusszal beszél, és minden jó, szép lesz, mert ismét Ginny érzéseiről szól a fic, és harcolni akar a házasságáért...
Ginnyt amúgy nem szeretem, de azt gyomorforgató ötletnek tartom, hogy előbb csinál egy-két közös programot, majd felrobbantja a házat.

Szóval nem, egyik sincs kellően átgondolva, kezdve attól, hogy mennyire aránytalanul más lett a fic főszereplője, mennyire Ginny érzéseit állítottad középpontba, hogy miért ez a történet címe: ki szeret kit? és végül a nagyon hálivúdi, mindent megbántam, jó leszek végétől.
3-3 pont.

6. Helyesírás, stílus: Formailag és nyelvtanilag rendben volt-e a történet?
Kicsit gyerekes a nyelvezet, de illik Albus életkorához, néhol azonban, ha több szereplő szerepel együtt nincs pontosítva, hogy ki gondol mit. 4 pont

7. Egyéni vélemény: Mindettől függetlenül tetszett/nem tetszett a történet és miért?

Nem, sajnálom, inkább nem értem, hogy miből gondolkodsz így egy anyáról, mitől érezted azt jó ötletnek, hogy ennyire elkanyarodj a főszereplőtől.
Mivel nem lehet fél pontot adni, így 3 pont.

Elnézést a szigorú értékelésért, az enyémeknél több pontot kívánok! :)

M-ügynök
süti beállítások módosítása